Списание за дизайн
Списание за дизайн
Архитектурата Със Смесена Употреба

Shan Shui Plaza

Архитектурата Със Смесена Употреба Разположен в историческия град Сиан, между бизнес центъра и река TaoHuaTan, проектът има за цел не само да свърже миналото и настоящето, но и градската и природата. Вдъхновен от пролетната китайска приказка за разцъфтяване на прасковата, проектът предлага райско място за живот и работно място, като осигурява тясна връзка с природата. В китайската култура философията на планинската вода (Shan Shui) има съществено значение за връзката между човека и природата, като по този начин, възползвайки се от водния пейзаж на обекта, проектът предлага пространства, отразяващи философията на Shan Shui в града.

Изложбената Зала

City Heart

Изложбената Зала От архитектурата на града да индексира, за да разбере и претегли баланса на дизайна, изразът на града се съкрати в три ъглови пространства, чрез градското строителство и развитие за насърчаване на предприятията, града и перспективата на хората за промяната на града и градските характеристики и градското климатично сгъване в замяна, за да изрази разбирането на дизайнера за даден град, да види миналото на града повече, за да види бъдещето му.

Настолна Лампа

Oplamp

Настолна Лампа Oplamp включва керамично тяло и основа от масивна дървесина, върху която е поставен светодиоден източник на светлина. Благодарение на формата си, получена чрез сливането на три конуса, тялото на Oplamp може да се завърти в три отличителни позиции, които създават различни видове светлина: висока настолна лампа с околна светлина, ниска настолна лампа с околна светлина или две околни светлини. Всяка конфигурация на конусите на лампата позволява на поне един от лъчите светлина да взаимодейства естествено с околните архитектурни настройки. Oplamp е проектиран и изцяло ръчно изработен в Италия.

Регулируема Настолна Лампа

Poise

Регулируема Настолна Лампа Акробатичният вид на Poise, настолна лампа, проектирана от Робърт Даби от Unform.Studio се измества между статично и динамично и голяма или малка стойка. В зависимост от пропорцията между осветения му пръстен и ръката, която го държи, възниква пресичаща се или допираща линия към кръга. Когато се постави на по-висок рафт, пръстенът може да надвисва рафта; или като наклоните пръстена, той може да докосне заобикалящата стена. Намерението на тази настройка е собственикът да се включи творчески и да играе със светлинния източник пропорционално на другите обекти около него.

Изложбеният Плакат

Optics and Chromatics

Изложбеният Плакат Заглавието Optics and Chromatic се отнася до дебата между Гьоте и Нютон относно естеството на цветовете. Този дебат е представен от сблъсъка на двете композиции във формата на букви: едната е изчислена, геометрична, с остри контури, а другата разчита на импресионистичната игра на цветни сенки. През 2014 г. този дизайн служи като корица за Pantone Plus Series Cover Covers.

Пръстен

Gabo

Пръстен Пръстенът Gabo е създаден, за да насърчи хората да преразгледат игривата страна на живота, която обикновено се губи, когато настъпи зряла възраст. Дизайнерът беше вдъхновен от спомените да наблюдава как сина си играе с цветното му вълшебно кубче. Потребителят може да играе с пръстена чрез завъртане на двата независими модула. По този начин цветовите набори от скъпоценен камък или позицията на модулите могат да бъдат съпоставени или несъответстващи. Освен игривия аспект, потребителят има избор да носи различен пръстен всеки ден.

Дизайнерско интервю за деня

Интервюта със световно известни дизайнери.

Прочетете най-новите интервюта и разговори за дизайн, креативност и иновации между дизайнерския журналист и световноизвестните дизайнери, художници и архитекти. Вижте най-новите дизайнерски проекти и награждавани дизайни от известни дизайнери, художници, архитекти и новатори. Открийте нови идеи за творчество, иновации, изкуства, дизайн и архитектура. Научете за дизайнерските процеси на страхотни дизайнери.