Списание за дизайн
Списание за дизайн
Активирането На Събитието

The Jewel

Активирането На Събитието 3D кутията за бижута беше интерактивно пространство за търговия на дребно, което приканваше обществеността да използва най-новите технологии в 3D принтирането, като създава собствени бижута. Бяхме поканени да активираме пространството и моментално си помислихме - как може да бъде пълна кутия за бижута, без красиво бижу по поръчка в нея? Резултатът беше съвременна скулптура, водеща до призма на цвят, която обгръщаше красотата на отразяваща светлина, цвят и сянка.

Автономният Мобилен Робот

Pharmy

Автономният Мобилен Робот Автономен навигационен робот за болнична логистика. Това е система за продуктови услуги за извършване на безопасни ефективни доставки, като намалява шансовете на здравния специалист да бъде изложен на заболяване, ограничавайки пандемичните заболявания между болничния персонал и пациентите (COVID-19 или H1N1). Дизайнът помага да се справят доставките в болница с лесен достъп и безопасност, като се използва неусложнено взаимодействие с потребителя чрез приятелската технология. Роботизираните единици имат възможност да се придвижват автономно в закрита среда и да имат синхронизиран поток със сходни единици, като могат да ръководят съвместна работа на екипа на роботи.

Интелигентният Арома Дифузор

Theunique

Интелигентният Арома Дифузор Агаровото дърво е рядко и скъпо. Ароматът му може да се получи само чрез изгаряне или извличане, използва се на закрито и се предлага от малко потребители. За да се преодолеят тези ограничения, след 3-годишни усилия с над 60 дизайна, 10 прототипа и 200 експеримента са създадени интелигентен арома дифузор и естествено ръчно изработени таблетки от агарово дърво. Той демонстрира нов възможен бизнес модел и използва контекст за индустрията от агар. Потребителите могат просто да вмъкнат дифузор в автомобила, да персонализират времето, плътността и разнообразието от аромати с лекота и да се насладят на потапящата ароматерапия, където и да отидат и когато шофират.

Автоматичната Сокоизстисквачка

Toromac

Автоматичната Сокоизстисквачка Toromac е специално проектиран със своя мощен външен вид, за да внесе нов начин за консумация на прясно изцеден портокалов сок. Създаден за максимално извличане на сок, той е за ресторанти, кафенета и супермаркети, а премиум дизайнът му позволява приятелско изживяване, осигуряващо вкус, здраве и хигиена. Той има иновативна система, която отрязва плодовете вертикално и притиска половинките чрез въртящо се налягане. Това означава, че се постига максимална ефективност без притискане или докосване на черупката.

Трансформативната Гума

T Razr

Трансформативната Гума В близко бъдеще бумът на развитието на електрическия транспорт е пред вратата. Като производител на авточасти, Maxxis продължава да мисли как може да проектира осъществима интелигентна система, която може да участва в тази тенденция и дори да помогне за ускоряването й. T Razr е умна гума, разработена за нуждите. Вградените му сензори активно разпознават различни условия на шофиране и осигуряват активни сигнали за трансформиране на гумата. Увеличените протектори се разтягат и променят зоната на контакт в отговор на сигнала, следователно подобряват ефективността на сцеплението.

Услугата За Препоръчване На Музика

Musiac

Услугата За Препоръчване На Музика Musiac е инструмент за музикални препоръки, използва проактивно участие, за да намери точни опции за своите потребители. Той има за цел да предложи алтернативни интерфейси, които да предизвикат автокрацията на алгоритъма. Филтрирането на информация се превърна в неизбежен подход за търсене. Това обаче създава ехо-камерни ефекти и ограничава потребителите в тяхната зона на комфорт, като стриктно следват техните предпочитания. Потребителите стават пасивни и спират да поставят под въпрос опциите, които машината предоставя. Прекарването на време за преглед на опциите може да увеличи огромни био-разходи, но именно усилието създава смислено изживяване.