Списание за дизайн
Списание за дизайн
Офисът

The Duplicated Edge

Офисът Дублираният ръб е дизайн за сателитна подготвителна школа Toshin в Каваниши, Япония. Училището иска нов прием, консултации и конферентни помещения в тясна стая от 110 кв. М с нисък таван. Този дизайн предлага отворено пространство, белязано от остър триъгълен прием и информационен брояч, разделящ пространството на функционални единици. Броячът е покрит в бял метален лист с постепенно изкачване. Тази комбинация е дублирана от огледала в задния двор и отразяващи алуминиеви панели на тавана, разширяващи пространството в по-широки размери.

Шоурум

Origami Ark

Шоурум Origami Ark или Sun Show Кожен павилион е шоурум за производство на кожа Sansho в Химеджи, Япония. Предизвикателството беше да се създаде пространство, което да може да показва повече от 3000 продукта в много сдържана зона и да накара клиента да разбере огромното разнообразие от продукти, докато посещава шоурума. Ковчегът Оригами използва 83 малки единици с размери 1,5х1,5х2 м3, комбинирани заедно неправилно, за да създаде голям триизмерен лабиринт и осигурява на посетителя и опит подобен на изследването на фитнес зала в джунглата.

Офис Сградата

The PolyCuboid

Офис Сградата PolyCuboid е новата сграда със седалище на TIA, компания, която предоставя застрахователни услуги. Първият етаж беше оформен от границите на площадката и водопроводната тръба с диаметър 700 мм, която пресича площадката под земята, ограничаваща фундаментното пространство. Металната структура се разтваря в разнообразните блокове на композицията. Стълбовете и гредите изчезват от синтаксиса на пространството, излъчвайки впечатлението за обект, като същевременно елиминират това на сграда. Обемният дизайн е вдъхновен от логото на TIA, което превръща самата сграда в икона, представляваща компанията.

Училище

Kawaii : Cute

Училище Заобиколена от съседни гимназии за момичета, това сателитно подготвително училище Toshin се възползва от стратегическото си местоположение на оживена търговска улица, за да покаже уникален образователен дизайн. Съчетавайки удобството за тежки проучвания и спокойна атмосфера за забавление, дизайнът насърчава женствеността на своите потребители и предлага алтернативна материализация на абстрактната концепция на „Kawaii”, използвана до голяма степен от ученички. Помещенията за гроздове и класове в това училище придобиват формата на осмоъгълната къща с двукрилен покрив, както е илюстрирано в детската книжка с картинки.

Урологичната Клиника

The Panelarium

Урологичната Клиника Панелариумът е новото клинично пространство за д-р Мацубара, един от малкото хирурзи, сертифицирани да оперират системите за роботи на da Vinci. Дизайнът е вдъхновен от дигиталния свят. Компонентите на двоичната система 0 и 1 бяха интерполирани в бялото пространство и въплътени от панели, които излизат от стените и тавана. Подът също следва същия дизайнерски аспект. Панелите, въпреки че случайният им вид е функционален, те се превръщат в знаци, пейки, плотове, рафтове за книги и дори дръжки за врати и най-важното - щори за очи, осигуряващи минимално уединение за пациентите.

Udon Ресторант И Магазин

Inami Koro

Udon Ресторант И Магазин Как архитектурата може да представлява кулинарна концепция? The Edge of the Wood е опит да се отговори на този въпрос. Инами Коро изобретява традиционното японско ястие Udon, като същевременно спазва общите техники за приготвяне. Новата сграда отразява техния подход, като преразглежда традиционните японски дървени конструкции. Всички контурни линии, изразяващи формата на сградата, бяха опростени. Това включва стъклената рамка, скрита вътре в тънките дървени стълбове, наклонът на покрива и тавана се завърта, а краищата на вертикални стени всички се изразяват с една линия.