Списание за дизайн
Списание за дизайн
Трансформационното Паркиране На Велосипеди

Smartstreets-Cyclepark™

Трансформационното Паркиране На Велосипеди Smartstreets-Cyclepark е универсално, модернизирано съоръжение за паркиране на велосипеди за два велосипеда, което се побира за минути, за да даде възможност за бързо подобряване на съоръженията за паркиране на велосипеди в градските райони, без да добавя претрупване към уличната сцена. Оборудването помага за намаляване на кражбите на велосипеди и може да бъде инсталирано дори на най-тесните улици, освобождавайки нова стойност от съществуващата инфраструктура. Изработена от неръждаема стомана, оборудването може да бъде в цветово съответствие и маркирано за местните власти или спонсори. Може да се използва и за идентифициране на велосипедни маршрути. Тя може да бъде преконфигурирана така, че да отговаря на всякакъв размер или стил на колоната.

Стълбище

U Step

Стълбище U Стъпалото на стъпалото е оформено чрез затваряне на две U-образни квадратни профилни части с различни размери. По този начин стълбището става самоносещо при условие, че размерите не надвишават праг. Предварителната подготовка на тези парчета осигурява удобство при монтажа. Опаковането и транспортирането на тези прави парчета също са значително опростени.

Стълбище

UVine

Стълбище Спиралното стълбище от UVine е оформено чрез блокиране на U и V профили на кутия по редуващ начин. По този начин стълбище става самоносещо, тъй като не се нуждае от опора за централен стълб или периметър. Благодарение на своята модулна и многофункционална структура, дизайнът осигурява лекота при производството, опаковането, транспортирането и монтажа.

Дървен Електронен Велосипед

wooden ebike

Дървен Електронен Велосипед Берлинската компания Aceteam създаде първия дървен електронен велосипед, задачата беше да го изгради по екологичен начин. Търсенето на компетентен партньор за сътрудничество беше успешно с Факултета по дървознание и технология на Университета за устойчиво развитие в Eberswalde. Идеята за Матиас Брода стана реалност, съчетавайки технологията с ЦПУ и познанията за дървения материал, се роди дървеният Е-велосипед.

Настолната Светлина

Moon

Настолната Светлина Тази светлина играе активна роля да придружава хората в работно пространство от сутрин до вечер. Той е проектиран с оглед на работната среда за хората. Проводникът може да бъде свързан към лаптоп компютър или захранваща банка. Формата на Луната беше направена от три четвърти от окръжност като издигаща се икона от изображение на терен, изработено от неръждаема рамка. Повърхностният модел на Луната напомня ръководството за кацане в космически проект. Обстановката изглежда като скулптура на дневна светлина и светлинно устройство, което успокоява напрежението от работа през нощта.

Светлина

Louvre

Светлина Louvre light е интерактивна настолна лампа, вдъхновена от гръцката лятна слънчева светлина, която преминава лесно от затворени щори през Louvres. Състои се от 20 пръстена, 6 от корк и 14 от плексиглас, които променят реда с игрив начин, така че да трансформират дифузия, обем и окончателна естетика на светлина според предпочитанията и нуждите на потребителите. Светлината преминава през материала и причинява дифузия, така че не се появяват сенки върху себе си, нито по повърхностите около него. Пръстените с различна височина дават възможност за безкрайни комбинации, безопасно персонализиране и пълен контрол на светлина.