Списание за дизайн
Списание за дизайн
Стълбище

UVine

Стълбище Спиралното стълбище от UVine е оформено чрез блокиране на U и V профили на кутия по редуващ начин. По този начин стълбище става самоносещо, тъй като не се нуждае от опора за централен стълб или периметър. Благодарение на своята модулна и многофункционална структура, дизайнът осигурява лекота при производството, опаковането, транспортирането и монтажа.

Дървен Електронен Велосипед

wooden ebike

Дървен Електронен Велосипед Берлинската компания Aceteam създаде първия дървен електронен велосипед, задачата беше да го изгради по екологичен начин. Търсенето на компетентен партньор за сътрудничество беше успешно с Факултета по дървознание и технология на Университета за устойчиво развитие в Eberswalde. Идеята за Матиас Брода стана реалност, съчетавайки технологията с ЦПУ и познанията за дървения материал, се роди дървеният Е-велосипед.

Настолната Светлина

Moon

Настолната Светлина Тази светлина играе активна роля да придружава хората в работно пространство от сутрин до вечер. Той е проектиран с оглед на работната среда за хората. Проводникът може да бъде свързан към лаптоп компютър или захранваща банка. Формата на Луната беше направена от три четвърти от окръжност като издигаща се икона от изображение на терен, изработено от неръждаема рамка. Повърхностният модел на Луната напомня ръководството за кацане в космически проект. Обстановката изглежда като скулптура на дневна светлина и светлинно устройство, което успокоява напрежението от работа през нощта.

Светлина

Louvre

Светлина Louvre light е интерактивна настолна лампа, вдъхновена от гръцката лятна слънчева светлина, която преминава лесно от затворени щори през Louvres. Състои се от 20 пръстена, 6 от корк и 14 от плексиглас, които променят реда с игрив начин, така че да трансформират дифузия, обем и окончателна естетика на светлина според предпочитанията и нуждите на потребителите. Светлината преминава през материала и причинява дифузия, така че не се появяват сенки върху себе си, нито по повърхностите около него. Пръстените с различна височина дават възможност за безкрайни комбинации, безопасно персонализиране и пълен контрол на светлина.

Лампата

Little Kong

Лампата Little Kong е серия от околни лампи, която съдържа ориенталска философия. Ориенталската естетика обръща голямо внимание на връзката между виртуалното и действителното, пълното и празното. Скриването на светодиодите фино в металния стълб не само гарантира празнотата и чистотата на абажура, но също така отличава Kong от другите лампи. Дизайнерите откриха възможното занаятство след повече от 30 пъти експерименти, за да представят перфектно светлината и различните текстури, което дава възможност за невероятно изживяване при осветление. Базата поддържа безжично зареждане и има USB порт. Може да се включва или изключва само с размахване на ръце.

Кухненското Столче

Coupe

Кухненското Столче Този стол е проектиран да помогне на човек да поддържа неутрална стойка в седнало положение. Наблюдавайки ежедневното поведение на хората, дизайнерският екип намери нуждата хората да седят на табуретки за по-кратък период от време, като например да седят в кухнята за бърза почивка, което вдъхнови екипа да създаде тази табуретка специално за приспособяване на такова поведение. Този стол е проектиран с минимални части и конструкции, което прави табуретката достъпна и рентабилна както за купувачи, така и за продавачи, като отчита производителността на производителите.