Списание за дизайн
Списание за дизайн
Училище

Kawaii : Cute

Училище Заобиколена от съседни гимназии за момичета, това сателитно подготвително училище Toshin се възползва от стратегическото си местоположение на оживена търговска улица, за да покаже уникален образователен дизайн. Съчетавайки удобството за тежки проучвания и спокойна атмосфера за забавление, дизайнът насърчава женствеността на своите потребители и предлага алтернативна материализация на абстрактната концепция на „Kawaii”, използвана до голяма степен от ученички. Помещенията за гроздове и класове в това училище придобиват формата на осмоъгълната къща с двукрилен покрив, както е илюстрирано в детската книжка с картинки.

Урологичната Клиника

The Panelarium

Урологичната Клиника Панелариумът е новото клинично пространство за д-р Мацубара, един от малкото хирурзи, сертифицирани да оперират системите за роботи на da Vinci. Дизайнът е вдъхновен от дигиталния свят. Компонентите на двоичната система 0 и 1 бяха интерполирани в бялото пространство и въплътени от панели, които излизат от стените и тавана. Подът също следва същия дизайнерски аспект. Панелите, въпреки че случайният им вид е функционален, те се превръщат в знаци, пейки, плотове, рафтове за книги и дори дръжки за врати и най-важното - щори за очи, осигуряващи минимално уединение за пациентите.

Udon Ресторант И Магазин

Inami Koro

Udon Ресторант И Магазин Как архитектурата може да представлява кулинарна концепция? The Edge of the Wood е опит да се отговори на този въпрос. Инами Коро изобретява традиционното японско ястие Udon, като същевременно спазва общите техники за приготвяне. Новата сграда отразява техния подход, като преразглежда традиционните японски дървени конструкции. Всички контурни линии, изразяващи формата на сградата, бяха опростени. Това включва стъклената рамка, скрита вътре в тънките дървени стълбове, наклонът на покрива и тавана се завърта, а краищата на вертикални стени всички се изразяват с една линия.

Аптека

The Cutting Edge

Аптека Режещият ръб е аптека за разпределяне, свързана със съседната болница Daiichi в град Химеджи, Япония. В този тип аптеки клиентът няма директен достъп до продуктите, както при типа на дребно; по-скоро лекарствата му ще бъдат приготвени в задния двор от фармацевт след представяне на лекарско предписание. Тази нова сграда е проектирана да популяризира имиджа на болницата чрез въвеждане на високотехнологичен остър образ в съответствие с модерна медицинска технология. Това води до бяло минималистично, но напълно функционално пространство.

Китайският Ресторант

Pekin Kaku

Китайският Ресторант Новият ремонт на ресторант Pekin-kaku предлага стилистична реинтерпретация на това, какво би могъл да бъде ресторант в стил Пекин, отхвърляйки традиционния изобилен декоративен дизайн в полза на по-опростена архитектоника. Таванът разполага с Red-Aurora, създаден с помощта на завеси от дълги 80 метра, докато стените са обработени с традиционни тъмни шанхайски тухли. Културните елементи от хилядолетното китайско наследство, включително воините на теракота, червения заек и китайската керамика, бяха подчертани в минималистичен дисплей, осигуряващ контрастен подход към декоративните елементи.

Японски Ресторант

Moritomi

Японски Ресторант Преместването на Моритоми, ресторант, предлагащ японска кухня, до световното наследство замък Химеджи изследва връзките между материалността, формата и традиционната интерпретация на архитектониката. Новото пространство се опитва да възпроизведе модела на укрепленията от замък от камък в различни материали, включително груби и полирани камъни, стомана, покрита с черен оксид, и постелки от татами. Под, направен от малки чакъли, покрити със смола, представлява замъкът на рова. Два цвята, бял и черен, тече като вода отвън и пресича дървената решетка, украсена с решетка, към приемната.